Nieuws

16 januari 2018 door Hendriëlle de Groot

Zeven Ethiopische christenen gearresteerd na bidden op berg

Zeven christenen zijn gearresteerd en gevangen gezet, nadat ze baden op een berg in het Amra-gebied in Ethiopië, meldt Christian Post.

World Watch Monitor (WWM) meldt dat de christenen onlangs werden vastgehouden in de stad Chagni, op verdenking van het bidden tegen de regering. Een bron vertelde de organisatie dat het gaat om zeven mannen die lid zijn van een baptistengemeente, waarvan het hoofdgebouw zich in Ethiopië bevindt.

Een bron die anoniem wil blijven, legde uit dat de mannen werden overhoord, terwijl ze op weg waren naar een berg om te bidden. Vervolgens werden ze gevolgd door lokale milities. De christenen zouden naar verluidt "bidden tegen satans kracht en koninkrijk". Later werden ze er door de milities beschuldigd van 'gebed tegen de overheid'.

WWM, een organisatie die rapporteert over christenvervolging wereldwijd, legde uit dat de aanklacht nog niet officieel ten laste is gelegd. Toch kwamen ze niet op borgbocht vrij. De datum van de overhoringen blijft onbekend.

Ethiopië staat op de 29e plaats van de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors. Ondanks het feit dat Ethiopië een overwegend christelijk land is worden christen onderdrukt door regering, moslimextremisten en zelfs de Ethiopische orthodoxe kerk (EOC). Volgens bevindingen van Open Doors waren er in 2017 meer dan honderd gewelddadige incidenten tegen christenen in het hele land.

Regulering van de overheid beperkt de vrijheid van religie en ook moslimbekeerlingen lopen groot gevaar. Intussen worden degenen die de EOC-dominatie verlaten, geconfronteerd met vervolging door familieleden, gemeenschappen en overheidsfunctionarissen die lid zijn van de denominatie. Vooral protestanten die buiten de traditionele denominaties vallen ondergaan volgens Open Doors de ergste vervolgingen.

Arrestaties en verdwijningen van gelovigen komen vaak voor in het land. Wie de islam of de EOC verlaat, wordt geconfronteerd met harde mishandeling. Soms wordt hen de toegang tot gemeenschapsmiddelen ontzegt. “In sommige gevallen zijn christenen volledig van de samenleving afgesneden.”

Foto: Open Doors USA

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher