Joël Voordewind

Nieuws

16 januari 2018 door EenVandaag

Joël Voordewind pleit voor meer steun Koerden in Syrië

Nederland moet de Koerden in Syrië actief gaan steunen. Dat vindt Joel Voordewind van de ChristenUnie. Afgelopen weekend werd duidelijk dat de Amerikanen langer blijven om de Koerden te beschermen en te helpen met de wederopbouw, laat EenVandaag weten.

Voordewind bezocht het gebied eerder en noemt het een van de weinige gebieden met democratie in de regio. Voordewind vindt dat Europa het voorbeeld van Amerika moet volgen en de Koerden moet steunen. De steun van de Koerden kwam Amerika op felle kritiek van zowel Assad als Erdogan te staan. De Turkse president Erdogan beschouwt Syrisch Koerdistan al jaren als een broeinest van terrorisme, dat uitgeroeid moet worden.

Het ChristenUnie-Kamerlid heeft al meerder malen aandacht gevraagd voor de positie van de Koerden in Rojava. Hij maakt zich boos dat de Koerden niet betrokken werden bij de besprekingen in Génève. “Ik wilde dat Europa en Nederland de Koerden zouden steunen in hun strijd tegen IS. Maar Bert Koenders (voormalig minister van Buitenlandse Zaken, red.) wilde dat niet, uit angst om de Turkije-deal in gevaar te brengen.”

Foto: website ChristenUnie

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher