Nieuws

16 januari 2018 door Jeffrey Schipper

Dr. P. F. Bouter (56) overleden na ernstig ziekbed

Dr. P. F. Bouter (56) is maandagmiddag na een ernstig ziekbed overleden aan de gevolgen van kanker. Op zondag 6 augustus preekte de hervormde predikant voor het laatst, laat het Reformatorisch Dagblad weten.

Sinds juni 2016 was Bouter verbonden aan de hervormde gemeente (wijk A) te Bergambacht. Eerder stond hij op de kansel in Schelluinen, Oudewater/Hekendorp, Putten, Leerdam en Bodegraven. Het hoofdbestuurslid van de Gereformeerde Bond in de Protestantse Kerk in Nederland promoveerde in 2001 op het onderzoek 'Athanasius van Alexandrië en zijn uitleg van de Psalmen'. Verder was hij onderdeel van de HSV-commissie, die verantwoordelijk is voor de uitgave van de Herziene Statenvertaling.

Hervormd Bergambacht laat weten: 'Vanaf 12 juni 2016 was hij als herder en leraar in onze gemeente werkzaam. Hij mocht met de door God geschonken gaven in deze korte periode velen tot zegen zijn. Wij bidden onze Heere God om troost en nabijheid voor mevr. Bouter, de kinderen, zijn ouders en verdere familie in deze dagen van rouw en afscheid nemen en bij het verwerken van dit grote verlies.'

Foto: Hervormd Bodegraven

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher