Minister Ollongren

Nieuws

15 januari 2018 door Reformatorisch Dagblad

Kabinet houdt Zondagswet in ere

De huidige Zondagswet blijft toch gehandhaafd. Het huidige kabinet trekt de wet die de intrekking van de Zondagswet moest regelen, in, laat het Reformatorisch Dagblad weten.

Het vorige kabinet van VVD en PvdA wilde van de Zondagswet af. Toenmalig minister Plasterk kwam daarmee tegemoet aan een wens van de Tweede Kamer. Partijen als VVD, PvdA en D66 vonden dat er geen uitzondering gemaakt kan worden voor één specifiek geloof. Maar de christelijke partijen CDA en ChristenUnie die nu in het kabinet zitten, zijn het oneens met dat besluit.

"Het kabinet acht het niet opportuun de Zondagswet in te trekken en gaat daarom niet verder met het wetsvoorstel tot intrekking van de Zondagswet," schrijft minister Ollongren van Binnenlandse Zaken (foto) in een brief die dezer dagen boven water kwam. De bewindsvrouw wijst erop dat uit onderzoek naar de werking van de Zondagswet in de praktijk blijkt dat er geen problemen zijn gesignaleerd bij de uitvoering van de wet

De wet verbiedt om op zondag en op christelijke feestdagen vóór 13.00 uur "openbare vermakelijkheden" te houden. Ook mogen er geen evenementen in de buurt van kerken worden gehouden. Voor het organiseren van bijvoorbeeld een braderie op de zondag, moet eerst een ontheffing worden aangevraagd.

Foto: screenshot YouTube

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher