Nieuws

15 januari 2018 door ForumC

Nieuw boek over schepping en evolutie

Bij ForumC is het boek ‘Vertel, verhelder en verwonder’ verschenen. Dit boek bevat de samenvattingen van de boeken van Gijsbert van den Brink en Mart-Jan Paul en handreikingen voor het gesprek over schepping en evolutie in de kerk.

De discussie over schepping en evolutie laaide recent weer op. Vooral door de verschenen boeken van de theologen Gijsbert van den Brink en Mart-Jan Paul. Dat vlam vatten is goed, want het gaat tenslotte ergens over: de oorsprong van alles, grote vragen en de Bijbel. Risico is wel dat die discussie snel ontaardt in hete hoofden en koude harten. ForumC wil het andersom: harten in vuur en vlam zetten en hoofden koelen. Daarom bundelde ForumC in dit nieuwe boek degelijke samenvattingen van de nieuwste publicaties van Van den Brink en Paul, geschreven door henzelf, een vleugje natuurwetenschap en een royale preek.

“Niet iedereen heeft de gelegenheid boeken van Van den Brink en Paul zelf te lezen. Wij merken dat het belangrijk is om kennis te hebben over wat de vragen zijn, maar ook over hoe je hierover in gesprek gaat. Voor jezelf, zodat je niet met een mond vol tanden staat als je buurman, een student uit de gemeente of een (klein)kind erover begint. ”, aldus Cors Visser, directeur ForumC en redacteur van Vertel, verhelder en verwonder.

Het boek loopt uit op twee gesprekspapers over schepping en evolutie te gebruiken voor in de kerk: eentje met tips voor brede gemeenteavonden, de ander met advies hoe je dit gesprek in een kleiner (kring)verband kunt voeren.

Het boek is hier te verkrijgen via ForumC als EPUB.

 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher