Ontmoeting

Nieuws

15 januari 2018 door Stichting De Ontmoeting

Woord en Daad en Ontmoeting starten bijzondere Kringloopwinkel

Op 18 januari opent wethouder Gert-Jan van Noort een bijzondere Kringloopwinkel in Harderwijk: ‘Tweedekans Winkel’. De winkel is een initiatief van Stichting Woord en Daad Winkels, die samenwerkt met Stichting Ontmoeting. De winkel biedt allerhande tweedehands producten, maar daarnaast ook diverse werkervaringsplekken voor cliënten met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Zo kunnen ze in eigen tempo aan de slag en krijgen in deze winkel zowel mensen als producten een nieuwe toekomst.

Cliënten die laag op de participatieladder staan, komen moeilijk aan het werk. In de Tweedekans Winkel krijgen ze begeleiding van vrijwilligers en professionals aansluitend op hun eigen mogelijkheden. Dit geeft hen de kans om een stap te zetten richting maatschappelijke participatie. Elke cliënt wordt gezien als volwaardig burger met eigen talenten en gaven. De winkel beoogt dienstbaar te zijn aan de wijk en de gemeente Harderwijk. Het aanbieden van deze vorm van activering is onderscheidend binnen de zorgmarkt. Cliënten zullen samen met de wethouder de winkel openen, en de nieuwe werklocatie naast de winkel.

Het is de eerste keer dat Stichting Woord en Daad en Stichting Ontmoeting met een kringloopwinkel tot deze vorm van samenwerking komen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher