gereformeerde kerk Werkendam
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 januari 2018 door Jeffrey Schipper

Ds. M. P. Vis aan de slag in gereformeerde kerk Werkendam

De gereformeerde kerk (PKN) in Werkendam (foto) beschikt over een nieuwe predikant. Ds. M. P. Vis heeft het beroep aanvaard en verhuist binnenkort naar Noord-Brabant. De predikant, nu nog actief in Sint Jansklooster, volgt in Werkendam emeritus-predikant ds. H. P. de Goede op.

Ook de hervormde gemeente te Akkerwoude-Murmerwoude verwelkomt een nieuwe predikant. Ds. G. J. Otter heeft het beroep aanvaard en neemt afscheid van de protestantse gemeente te Emmeloord. "Ds. Otter past bij onze gemeente en bij onze situatie. Een bewogen mens, openstaand voor de ander, jong van geest en energiek," laat de kerkenraad weten.

Ds. H. J. van Kapel gaat aan de slag in de hervormde gemeente te Buurmalsen. De gemeente is vanaf 2015 vacant omdat ds. H. J. P. de Pater aan de slag ging in Vreeswijk. Van Kapel staat sinds 2004 op de kansel in Waspik. Opvallend is dat hij destijds vertrok uit de gemeente uit Buurmalsen, waar hij binnenkort weer terugkeert.

Ds. J. A. C. Olie denkt de komende weken na over een mogelijk vertrek uit Genemuiden. De hervormde predikant ontving een beroep uit Ermelo. In de Nieuwe Kerk Zuid is men op zoek naar een predikant vanwege het vertrek van het emeritaat van ds. J. A. de Koeijer. Olie bedankte vorig jaar voor beroepen uit Werkendam en Bodegraven.


Beroepingsnieuws
- Ds. G. Pater aan de slag in GerGem Ouddorp
- Reformatorische kerk in Elspeet krijgt eerste dominee sinds 1958
- Na 66 jaar nieuwe dominee voor GerGem Rotterdam-IJsselmonde: ds. G. Hoogerland
- Nieuwe dominee voor refobaptisten Overberg: ds. M. G. Ezinga
- Ds. A. Vlietstra verhuist naar hersteld hervormd Harskamp
Meer over Beroepingsnieuws »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.