The Arctic Challenge

Nieuws

12 januari 2018 door Mercy Ships

Twee Arctic Challenge-teams in actie voor Mercy Ships

Zaterdag 13 januari gaat The Arctic Challenge 2018 van start. Van de 35 teams doen maar liefst twee teams mee voor Mercy Ships: Ice, Earth & Fire en MercyShips.nl. Zij trotseren straks barre weersomstandigheden. Het team MercyShips.nl rijdt in een nieuwe Volvo XC60, gesponsord door Mobility Centre. Vandaag werd de auto officieel overhandigd aan Netty Baan, directeur Mercy Ships Holland. Een prachtig gebaar.

Arctic Challenge
The Arctic Challenge is een toertocht voor personenauto’s door Scandinavië. Bij deze race gaat het vooral om navigeren, het uitzoeken van de slimste route, teambuilding en verstandig rijden. Snelheid is geen criterium. De afstanden van de etappes zijn soms zo lang, dat dag en nacht wordt doorgereden. Het gaat om doorzettingsvermogen. De teams rijden wellicht onder omstandigheden met veel sneeuw, zeer gladde wegen en temperaturen van ver onder nul. In acht dagen leggen de deelnemers tussen de zes- en zevenduizend kilometer af naar een bestemming voorbij de Noordcirkel. Vooraf is niet bekend welke route gereden gaat worden. De organisatie geeft pas bij de start en bij de checkpoints de diverse bestemmingen op.

Een warm hart voor Mercy Ships
De omstandigheden zijn straks koud, maar de twee teams én Mobility Centre dragen Mercy Ships een warm hart toe. De twee teams zijn al jarenlang sponsor van Mercy Ships. Betondingen.nl is een snelgroeiend bedrijf, een hoogwaardige webshop, die een breed assortiment aan prefab betonproducten levert aan zowel particulieren als bedrijven vanuit Zaltbommel, Ede en Hamont-Achel (België). Ook nu gaan de donaties die via The Arctic Challenge binnenkomen, naar Mercy Ships. Betondingen.nl rijdt onder de naam Ice, Earth & Fire. Het tweede team, Noordzij Rozenburg, geeft via The Arctic Challenge graag meer bekendheid aan Mercy Ships en rijdt daarom onder de naam MercyShips.nl.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher