Nieuws

12 januari 2018 door Hendriëlle de Groot

Ouders van kinderen met Downsyndroom nemen tatoeage om hun verbondenheid en liefde voor het kind te tonen

Amerikaanse ouders laten met een tatoeage zien dat ze trots zijn en blij met hun kinderen met het Downsyndroom en dat ze zich met elkaar verbonden voelen, schrijft The Mighty.

Het idee ontstond toen ongeveer twintig moeders van kinderen met het Downsyndroom samen kwamen in Ruby’s Rainbow retraite in Austin, Texas. Eén van de vrouwen is een ontwerper, Mica May. Tijdens een discussie over de ‘krachtige liefde’ die ze voelden, nadat ze elkaar hadden ontmoet, kwam een van de moeders met het idee om tatoeages te nemen om zo hun vriendschap te bevestigen.  

Bijzonder was dat May een terugkerende droom had, waarin drie pijlen uit haar arm schoten. Ze wist toen nog niet wat de betekenis daarvan was. Ze maakte een schets van hoe het eruit zou moeten zien. De drie pijlen symboliseren de drie 21e chromonomen en wijzen vooruit, om te tonen hoe de vrouwen, na terugslag, weer opstaan en doorgaan.

Kilometers verderop in Californië, hoorde Rosalinda Gray over het plan van de tatoeages. Zij maakt deel uit van een groep van meer dan 260 lokale moeders met het Downsyndroom. Ze zocht contact met May, met de vraag of ze zich ook bij de groep kon voegen, omdat ze ‘dezelfde connectie voelde als zij’. Het bijzondere is dat zij getrouwd is met een tatoe-artiest, Tony. En zo nam het plan vaste vormen aan.

De dag nadat Gray de foto’s op haar Facebookpagina plaatste, werd ze overladen met berichten van veertig moeders, vaders en familieleden van kinderen met het syndroom van Down, die ook mee wilden doen. Het eenvoudige ontwerp was het begin van een beweging in het hele land.

Tatoeëerder Tony is volgeboekt tot en met de zomer. Honderden groepen mensen in Amerika nemen tatoeages, om hun verbondenheid te tonen en de liefde voor hun kind met het Downsyndroom. De beweging begint zich ook te verspreiden naar andere landen, zoals het Verenigd Koninkrijk.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher