Nieuws

12 januari 2018 door AD | NOS | Volkskrant

SGP komt met vrouwelijke lijsttrekker in Amsterdam

Een historisch moment in de geschiedenis van de SGP: de partij neemt voor het eerst deel aan de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam, met een vrouwelijke lijsttrekker. De 24-jarige Paula Schot voert de komende periode de lijst aan, schrijven verschillende media.

Schot komt uit Zeeland. Ze woont in Amsterdam, waar ze Communicatiewetenschappen studeerde, laat de NOS weten. Ze was bestuurslid van de SGP-jongeren en werkt nu als opleidingsmanager bij de particuliere business school Essenzo in Gouda. Naast haar werk volgt ze een masterstudie Onderwijskunde in Utrecht.

"Ik was niet de eerste keus, maar uiteindelijk vonden ze mij de meest geschikte kandidaat," zegt Schot in gesprek met het AD. "Ik heb er over nagedacht en ingestemd, mits een meerderheid van de leden van de afdeling Zaanstad en omstreken, waar Amsterdam onder valt, me zou steunen. En dat deden ze."

Ze is het tweede vrouwelijke kopstuk van de partij. In Vlissingen zit nu al Lilian Janse voor de SGP in de gemeenteraad. SGP-leider Kees van der Staaij wil niet teveel nadruk leggen op het feit dat een vrouw de lijst in de hoofdstad aanvoert. "We zijn blij dat de mensen in Amsterdam de gelegenheid hebben om nu ook lokaal SGP te stemmen."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher