kinga ban

God

11 januari 2018 door Groot Nieuws Radio

Kinga Bán: "Ik voel dat God me gebruikt, ook zonder stem"

In december nam Kinga Bán afscheid als zangeres van de band Sela. "Megaheftig", zo noemt ze de afscheidsconcerten die werden gehouden in Voorthuizen, omdat ze haar stem kwijt was op vrijdag. In Backstage van Groot Nieuws Radio blikt Kinga daar op terug, maar kijkt ze ook vooruit naar een nieuw project waar ze aan werkt: 'Vandaag'. Er komt een nieuwe CD en een nieuwe tour aan.

Met vier concerten in de openlucht nam Kinga in december afscheid van band en publiek. Zingen ging wat lastiger, want Kinga was haar stem kwijt. "Elke zangeres is soms wel een beetje minder goed bij stem, maar voor het eerst in negen jaar Sela kon ik geen één zin zingen. (...) Ik was zo boos, zoveel lelijke emoties en gedachten. Negen jaar lang heb ik gezongen, honderden concerten gegeven, maar dit is me nog nooit gebeurd. De laatste vier concerten, waar ik zo graag het mooiste had willen geven voor die lieve, lieve mensen die zo met me meeleven. En ik kon het gewoon niet, ik kon gewoon niet zingen."

Voor het nieuwe album zet Kinga nieuwe verhalen die ze graag wil delen om in liedjes. Volgende maand gaat Kinga al repeteren met een klein bandje. De concerten staan gepland voor eind februari en in maart. Naast haar nieuwe liedjes laat ze ook liederen horen van 'Uit Liefde' en eventueel ook wat van Psalmen voor Nu en Sela.

Klik hier om het gesprek met Kinga terug te luisteren.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher