Nieuws

11 januari 2018 door Jeffrey Schipper

Russische kerkleider blij met militair ingrijpen Poetin in Syrië

Het hoofd van de Russisch-orthodoxe kerk is blij met het militaire ingrijpen van president Poetin in Syrië. Op deze manier heeft hij bijgedragen aan het beschermen van de christelijke minderheid in het land, stelt patriarch Kirill. "Dankzij Ruslands deelname is genocide op christenen voorkomen," citeert Christian Today.

Kirill is ervan overtuigd dat zonder ingrijpen van het Russische leger islamitische terroristen in Syrië de macht hadden gegrepen. Hij vreesde voor een Irak-scenario, verwijzend naar de val van de vroegere Iraakse president Saddam Hoessein. "In de tijd van het regime-Hoessein bezocht ik christelijke kloosters in Irak. De gelovigen waren blij dat ze in relatieve harmonie hun geloof konden praktiseren. Sinds de val van Hoessein is er van het christendom bijna niets meer over. Meer dan 80 % van de christenen is gedood of gevlucht. En dit had ook in Syrië kunnen gebeuren."

Rusland viel in september 2015 Syrië binnen door de luchtaanvallen van de Syrische president Assad te ondersteunen. Daardoor zijn duizenden burgerslachtoffers gevallen. Amnesty International beschuldigt Rusland van "de meest flagrante oorlogsmisdaden in de afgelopen decennia".

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher