Israël vlag

Nieuws

11 januari 2018 door Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI)

Weense politie vervolgt activisten voor het wapperen met Israëlische vlag

De politie in Wenen vervolgt drie pro Israël activisten, omdat ze met een Israëlische vlag hebben gezwaaid bij een demonstratie, schrijft het Centrum Informatie en Documentatie Israël.

Op 8 december vond er in de Oostenrijkse hoofdstad een demonstratie plaats tegen het Amerikaanse besluit om Jeruzalem als hoofdstad te erkennen. Een aantal pro Israël activisten kwamen op het protest af om een tegengeluid te laten horen, waarbij ze zwaaiden met Israëlische vlaggen, wat volgens de Weense politie ‘uiterst proactief’ was. De politie eist dat de activisten een boete van honderd euro betalen of twee dagen in de gevangenis doorbrengen.

De pro-Israël activisten zeggen tijdens de demonstratie geconfronteerd te zijn door de pro-Palestina demonstranten. Hierop pakten aanwezige politieagenten de Israëlische vlag af en mochten de Palestijnse actievoerders hun weg vervolgen. De Turkse en Palestijnse vlaggen bij de demonstratie waren voor de politie overigens geen enkel probleem. Zover bekend is er ook geen actie ondernomen tegen de gescandeerde antisemitische leuzen.

De vervolgde Israël-sympathisanten zeggen juridische hulp te zoeken en in beroep te zullen gaan tegen de straf. “Het kan niet zo zijn dat antisemitische leuzen ongestraft geschreeuwd kunnen worden terwijl het tonen van een Israëlische vlag genoeg reden is voor een boete,” aldus één van de vlaggenzwaaiers.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher