Hervormd Gouderak hoopt op komst ds. K. E. Schonewille

11-01-2018 door Jeffrey Schipper

De hervormde gemeente in Gouderak (foto) heeft een beroep uitgebracht op ds. K. E. Schonewille. De kerkenraad zoekt een opvolger omdat ds. G. Lugthart in 2016 verhuisde naar Katwijk aan Zee. Schonewille is sinds 2012 predikant in Waardenburg-Neerijnen.

Ds. B. E. Weerd denkt na over een mogelijk vertrek uit Huizen. De hervormde predikant neemt een beroep uit Katwijk aan den Rijn in overweging. De gemeente is vacant omdat ds. J. Smit twee jaar geleden met emeritaat is gegaan. Weerd staat sinds 2010 in Huizen op de kansel.

De hervormde gemeente in Heinenoord heeft voor de derde keer een beroep uitgebracht sinds het vertrek van ds. E. J. Prins. De predikant vertrok in 2016 naar Daarle. Dit keer hoopt de kerkelijke gemeente uit Zuid-Holland op de komst van proponent E. Agterhuis te Driebergen-Rijsenburg. Eerder bedankten ds. D. Hoolwerf (Stellendam) en ds. E. J. Terpstra (Urk) voor beroepen uit Heinenoord.

Ook proponent G. J. Anker kan voor het eerst aan de slag als gemeentepredikant. De kandidaat uit Zwijndrecht heeft een beroep uit de hervormde gemeente in Ooltgensplaat ontvangen nadat ds. H. G. van der Ziel vorig jaar met emeritaat ging. 


Beroepingsnieuws
- Ds. G. Pater aan de slag in GerGem Ouddorp
- Na 66 jaar nieuwe dominee voor GerGem Rotterdam-IJsselmonde: ds. G. Hoogerland
- Reformatorische kerk in Elspeet krijgt eerste dominee sinds 1958
- Ds. A. Vlietstra verhuist naar hersteld hervormd Harskamp
- Nieuwe dominee voor refobaptisten Overberg: ds. M. G. Ezinga
Meer over Beroepingsnieuws »

Ontvang het online magazine voor christenen!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Hervormd Gouderak hoopt op komst ds. K. E. Schonewille
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!