new mexico university

Nieuws

11 januari 2018 door Hendriëlle de Groot

Amerikaanse onderzoeker geschorst, na verkopen weefsel geaborteerde baby’s

Dr. Robin Ohls, een onderzoekers aan de universiteit van New Mexico, werd in 2017 geschorst, omdat ze mogelijk profiteerde van de verkoop van weefsel en delen van geaborteerde baby’s. Het schandaal wacht op verder onderzoek, meldt Albuquerque Journal.

Ohls, hoogleraar Kindergeneeskunde en associate director van het Clinical Translational Science Center, werd in oktober geschorst. Haar onderzoekenstaken werden per direct opgeschort en de toegang tot het laboratorium werd haar ontzegd, nadat ze erachter kwamen dat ze maandenlang foetaal weefsel, afkomstig van de Women’s Options abortuskliniek, had verkocht aan een particulier bedrijf in Michigan. Dit blijkt uit een interne memo die de krant in handen heeft.

Elisa Martinez, directeur van de pro life organisatie New Mexico Alliance for Life zei vrijdag dat de “functionarissen van UNM HSC het publiek hebben misleid en de wetsovertreders beschermen." Volgens haar hebben ze de schorsing van de onderzoeker stilgehouden, om het publiek te misleiden en te doen alsof er niets aan de hand is. “Het hele systeem is corrupt geworden, onder leiding van Paul Roth, die ook onmiddellijk zou moeten vertrekken.”

De NM Alliance for Life heeft de overheid opgeroepen om een onderzoek in te stellen naar de praktijken van de universiteit, met betrekking tot de verkoop van foetaal weefsel. Er loopt momenteel een intern onderzoek, waarover de organisatie geen details wil prijsgeven.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher