Matthijs Damascus

God

11 januari 2018 door Damascus

Spoken word: De enige ware kerk

"Ik zocht een kerk waar ik hoor over welvaart en geluk. Over lijden en beproeving en volharding onder druk." In deze indrukwekkende spoken word van de hiphopformatie Damascus deelt Matthijs zijn zoektocht naar de enige ware kerk.

In een tijd waarin iedereen zoekt naar de kerk die het beste bij de eigen voorkeuren past, gaat ook Matthijs op zoek naar de perfecte kerk. Op een scherpe manier zet hij op een rij aan welke criteria deze kerk volgens hem moet voldoen. "Ik zocht een kerk waar God Zich laat vinden, door moslims, boeddhisten, jehovah's en christenen." Is het mogelijk om die kerk te vinden?

In aanloop naar de release van hun derde album ‘Nieuwe Ronde Nieuwe Kansen’ op 17 februari 2018 delen de rappers van Damascus zes weken lang op geheel eigen wijze een column met de wereld over een thema dat hen persoonlijk raakt. Alle zes de columns belichten op een andere manier de vraag: ‘wat betekent het om in 2018 christen te zijn?’

Op zaterdag 17 februari zal Damascus het nieuwe album lanceren in Bonfire, Dordrecht. Klik hier voor meer info over deze releaseparty of over de muziek van Damascus.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher