Man zonlicht

God

11 januari 2018 door Gertjan de Jong, LCJ

Wat Mozes niet had (en wij nu wel!)

Mozes bidt in Psalm 90: “Leer ons zó onze dagen tellen, dat wij een wijs hart verkrijgen…” Mooi gebed. Maar hoe doe je dat precies, je dagen tellen? Nou, in deze tijd kan het makkelijker dan in de tijd van Mozes. Wij hebben namelijk iets dat Mozes niet had: internet!

Het Landelijk Contact Jeugdwerk (LCJ) is een jongerenorganisatie in de Christelijke Gereformeerde Kerken met hart en zorg voor alle jongeren van de gemeenten.

Vul op deze website je geboortedatum in en check hoeveel dagen je hier al rondwandelt. Stel: je bent geboren op 5 mei 1995, dan ben je 8285 dagen op aarde. En 198840 uren, 11930400 minuten en 715910400 seconden!
Stel dat je tachtig jaar wordt, dan heb je nog ongeveer 499676 uur te gaan. Aardig wat, denk je misschien. Maar elke dag gaan er 24 af, elke week 168 en elk jaar 8760…

Foetsie
Als je jong bent, lijkt het leven eindeloos. Maar op een keer zijn je dagen, uren en minuten op. Het gaat sneller dan je denkt. Tiktak, alweer een uur, alweer een dag, een week, een jaar…
David schrijft in Psalm 103 dat onze dagen zijn als gras. En als een bloem in het veld. De wind waait even en die bloem is weg. Foetsie.

Toch goed om af en toe te bedenken. Je leven is niet eindeloos. Een keer is het afgelopen. Heftig idee. Misschien dat daarom zoveel mensen de dood wegdrukken en zich verdoven? Met entertainment, games, drank, porno, noem maar op. Begrijpelijk. Maar niet echt wijs.

Sterfbed
Ons leven hier stopt een keer. Misschien al snel. Als je dat laat doordringen, kan dat helpen om te bidden. Schrijver Frans Horsthuis tipt in een boek over gebed: “Het kan helpen je in te denken dat je op je sterfbed ligt. Dat je afscheid neemt van alles en iedereen om bijna God te ontmoeten. Maak je klein en machteloos als in het ogenblik van sterven. God voelt zich het beste thuis bij zwakke, zondige, hulpeloze mensen. Als je niets meer in handen hebt, grijp je je eerder aan Jezus alleen vast.”

Mooi advies om het nieuwe jaar mee in te gaan? #dagentellen #Jezusalleen #luisterendleven

Gertjan de Jong is medewerker communicatie bij jongerenorganisatie het LCJ.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher