Online pastoraat Chris

Nieuws

11 januari 2018 door Chris

Online pastoraat Chris nu ook beschikbaar via WhatsApp

Vanaf deze week zal het online pastoraat van Chris, dat al decennia beschikbaar is via de anonieme chat, Connect en telefoonlijn, als pilot beschikbaar zijn via WhatsApp. Op deze manier hoopt Chris, onderdeel van de Stichting Chris en Voorkom!, nog meer aansluiting te vinden bij kinderen en jongeren en een laagdrempelige mogelijkheid te bieden om met de organisatie in contact te komen.

“Het aantal online gesprekken neemt nog steeds toe,” zegt Evertine Krabbe, teamleider bij Chris. “We denken dat dit onder andere te maken heeft met de veranderingen in de zorg. De drempel om naar de hulpverlening te stappen, ligt een stuk hoger. Ook merken we dat kinderen en jongeren het moeilijk vinden om een beroep op hun eigen omgeving te kunnen of durven doen. WhatsApp wordt door veel kinderen en jongeren gebruikt en is daarmee een passend middel om in te zetten in ons online pastoraat”.

Kinderen en jongeren kunnen 24 uur per dag een berichtje sturen naar het WhatsApp-nummer van Chris. Dat is mogelijk, nadat zij het nummer (06-83807146) aan hun contactenlijst op hun smartphone toevoegen. De berichten op WhatsApp worden elke werkdag, tussen 9.00 uur en 17.00 uur door Chris beantwoordt. Op de website kunnen kinderen en jongeren nog steeds zeven dagen per week terecht.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher