Rick Timmermans

Levensverhaal

11 januari 2018 door Hour of Power

Rick Timmermans werd aangesproken door levensstijl monniken

Journalist Rick Timmermans ging voor een interview met een monnik een paar dagen naar het klooster. Wat hij niet verwacht had, gebeurde toch: hij werd enorm aangesproken door de levensstijl. Het beïnvloedde zijn leven. Rick schrijft hierover in zijn boek: ‘Hunkeren naar rust’. Rick: "Ik ging altijd al naar de Gereformeerd Vrijgemaakte Kerk en God trok aan me, maar dat besefte ik pas toen ik voor het eerst in het klooster kwam. Ik was daar nooit eerder geweest en begreep niet waarom ze zich zo terugtrokken uit de samenleving. Maar het fascineerde me in die mate dat ik later zelf op zoek ben gegaan naar antwoorden."

Stichting Hour of Power heeft als missie om door middel van de moderne massamedia de liefde van Christus door te geven. Iedere zondag te zien op RTL5 om 8:00 en 9:00!
Ik ontvang graag de nieuwsbrief van Hour of Power

In gesprek met Jan van den Bosch vertelt hij over zijn bevindingen. Een belangrijk thema in het klooster is bijvoorbeeld nederigheid. Wat houdt dan in? Rick: "Nederigheid is zijn wie je werkelijk bent. We zijn gemaakt door God en daar had Hij bepaalde bedoelingen mee." Een ander punt wat onmisbaar is in het vinden van vrede en rust is dankbaarheid. Rick: "Er is altijd iets om dankbaar voor te zijn. En als ik aan het einde van de dag terugkijk is mijn dag altijd goed geweest. Maar daar moet je je in oefenen. Tijdens het bidden open ik mijn handen. God bepaalt wat Hij uit mijn handen wegneemt."

Bekijk het volledige gesprek en klik hier voor meer video's van Hour of Power:

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher