india

23 gevallen van geweld tegen christenen in kerstperiode in India

10-01-2018 door Kerknet

De Hindoewereldraad lanceert een campagne om de vermeende bekeringsgolf in India een halt toe te roepen, schrijft Kerknet. In de recente geschiedenis van India waren er in een kerstperiode nooit eerder zoveel gevallen van het antichristelijk geweld in India.

Dat stelt de protestantse predikant Prabhu Kumar. Volgens Kumar waren er in de kerstdagen dit jaar 23 aanvallen tegen kerken of christenen. Zo viel een groep  hindoenationalisten een kerkdienst aan in Rajasthan en werden in Madhya Pradesh 30 katholieken aangevallen die samenkwamen om kerstliederen te zingen.

Christenen geloven niet langer dat de regering echt een halt wil toeroepen aan het geweld tegen de minderheden in het land, zegt kardinaal Baselios Cleemis Thottunkal. Christenen eisen de naleving van de grondwet, waarin de godsdienstvrijheid wordt gegarandeerd.

India steeg dit jaar naar de elfde plaats op de Ranglijst Christenvervolging. Radicale hindoes worden steeds gewelddadiger en het aantal gewelddadige aanvallen op christenen bereikt een alarmerend niveau.

Ontvang het online magazine voor christenen!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over 23 gevallen van geweld tegen christenen in kerstperiode in India
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!