Brand kerk Kirgizië

Kerkgebouw baptistengemeente in brand gestoken in moslimland

10-01-2018 door Jeffrey Schipper

Leden van een baptistengemeente in het oosten van Kirgizië vrezen voor hun veiligheid omdat hun kerkgebouw door onbekende aanvallers in brand is gestoken. De veertig Kirgizische en Russische kerkleden moeten op zoek naar een nieuwe ruimte om samen te komen, meldt World Watch Monitor (WWM).

Het nieuws over de brandstichting leidde in de regio tot 'grote publieke verontwaardiging'. Een politieambtenaar heeft toegegeven dat de aanval is "georganiseerd door mensen die in hun moslimland geen ruimte willen geven voor het christendom". Lokale christenen hebben ondertussen weinig vertrouwen in het werk van de politie. Zo zou de politie hebben gevraagd wie hun kerkgebouw financiert en waarom de christenen niet naar een lokale moskee gaan, zoals alle etnische moslims doen.

Vorig jaar maakte WWM melding van een aanval op een christelijke gemeenschap die werd uitgevoerd door radicale moslims. Op de kerk waren teksten te zien als: 'We zullen jullie doden'. Ongeveer 6 % van de Kirgizische bevolking noemt zichzelf christen.

Foto: World Watch Monitor (WWM)

De christelijke nieuwsbrief die je ook echt leest!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Kerkgebouw baptistengemeente in brand gestoken in moslimland
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!