moslim

Nieuws

10 januari 2018 door Hendriëlle de Groot

Moslima in Oeganda bekent dat ze christelijke vrouw vergiftigde

Volgens Morning Star News bekende een moslimvrouw in Oeganda dat ze met kerst opzettelijk een christelijke vrouw, moeder van vijf kinderen, heeft vergiftigd met voedsel.

Nafamba Bongo Madina en haar vijf jonge kinderen kregen cadeautjes, zoals suiker, zout, zeep, luciferdoosjes, aardnoten en bakolie van Taaka Hajira, een moslima en buur in hun dorp Gayaza.

Madina gebruikte de olie om voedsel te bereiden. Voor ze het eten aan haar kinderen gaf, ontdekte de vrouw dat ze was vergiftigd, maar zelf had ze al van het eten genomen. “Toen ze begon te gillen en voortdurend braakte, belde ik een taxi en rende naar het gezondheidscentrum van Kabuna, waar vastgesteld is dat ze vergiftigd is,” vertelt een familielid.

Ze bracht de nacht door in de kliniek. De volgende ochtend werd ze uit het ziekenhuis ontslagen. Testen bevestigden dat de bakolie was vergiftigd. De dader, Hajira, meldde dat hij en andere islamitische buren zich stoorden aan de luidde, wekelijkse aanbidding die plaatsvond in het huis van Madina. Dat terwijl haar huis bijna driehonderd meter verderop staat.

Ondanks de ernst van deze daad en het gevaar dat Madina en haar gezin hebben gelopen, wordt het incident niet gemeld aan de politie, om de religieuze spanningen te stillen.

Madina’s man stierf twee jaar geleden, kort nadat ze zich bekeerden van de islam tot het christendom. Haar kinderen, allemaal jonger dan 15 jaar, worden beschimpt door hun islamitische buren en bestempeld als ‘ongelovigen’.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher