Nieuws

10 januari 2018 door Jeffrey Schipper

VPE organiseert speciale dag omtrent seksueel misbruik

De Verenigde Pinkster- en Evangeliegemeenten (VPE) organiseert in samenwerking met Stichting Gedragscode Leidinggevenden een dag waarbij aandacht is voor seksueel misbruik. Het gaat om een implementatiedag in Veenendaal, genaamd ‘Een Veilige Kerk’.

'Je kunt het journaal niet aanzetten of er wordt melding gemaakt van seksueel grensoverschrijdend gedrag,' schrijft de VPE. 'Deze situaties doen zich voor op allerlei plaatsen en invloedssferen wereldwijd. In de filmwereld (#METOO), in de politiek, in de sportwereld en helaas ook in de pinkster- en evangelische kerken. De VPE ervaart de urgentie om allen die een leidinggevende taak in de gemeente hebben zodanig toe te rusten zodat men weet wat te doen in dergelijke situaties, maar vooral ook om deze voor te zijn.'

Journalist Karel Smouter noemde de omgang met seksueel misbruik ondanks één van de schaduwzijden van de pinksterbeweging. Zo raakte onlangs de pinksterkerk House of Heroes, in Nijkerk, in opspraak, toen bleek dat er op een onhandige wijze is omgesprongen met een aantal misbruikzaken binnen de gemeente.

De implementatiedag bestaat uit plenaire en workshopbijeenkomsten waarbij er voorlichting, handreikingen en praktische lessen worden gegeven door professionals zoals dr. Miranda Klaver (VU), Karin Somhorst (SGL), Voorlichters van Stg. Chris en anderen. Klik hier voor meer informatie.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher