Wouter van der Toorn

God

09 januari 2018 door Jeffrey Schipper

Christelijke blogger waarschuwt voor mensen die twijfel beschouwen als godslastering

"Als ik niet had getwijfeld aan mijn geloof dan had ik nu helemaal niet meer geloofd. Of ik was als een domme gans achter de gevestigde orde aan blijven hobbelen. Pas daarom op voor mensen die beweren dat twijfel het tegenovergestelde is van geloof of zelfs dat twijfel godslastering zou zijn," schrijft Wouter van der Toorn op zijn weblog Creatov.nl.

Wouter maakt duidelijk dat hij het westerse christelijke geloof in de loop der jaren steeds ingewikkelder is gaan vinden. "Het is verstandelijk, het zijn dogma’s, het is ‘juist geloven’ en het is vooral ook heel veel verschillende hokjes." Ter illustratie verwijst de blogger naar een recente opmerking van de Amerikaanse prediker John Piper. De prominente christen noemt twijfel laster tegenover de Almachtige. "Wat er op deze manier gebeurt is dat mensen de mogelijkheid voor twijfel wordt ontnomen en ze rücksichtsloos maar moeten aannemen dat alles is zoals het in hun kerkgenootschap gezegd wordt."

De blogger is ervan overtuigd dat twijfel en geloof juist bij elkaar horen, verwijzend naar de twijfelende bijbelfiguren als Abraham, Job en Thomas. "Twijfel zorgt dat het onkruid dat op het terrein van geloof gaat groeien, kan worden gewied. En geloof zorgt dat er weer wat kan groeien op de lege akker die is achtergelaten door twijfel."

Lees hier de volledige blog van Wouter van der Toorn.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher