Nieuws

09 januari 2018 door Israël Today

Handtekeningenactie voor antisemitisme-wetgeving

Israël Today roept op tot een handtekeningenactie, zodat er een eenduidige definitie komt voor antisemitisme, die verankerd wordt in wetgeving. De handtekeningen zullen worden aangeboden aan de Tweede Kamer, de regering en aan vertegenwoordigers van politieke partijen.  

Een uniforme definitie van het begrip 'antisemitisme' is een belangrijke stap vooruit in het bestrijden van antisemitisme in de vorm van het ontkennen van zelfbeschikkingsrecht van de Joodse gemeenschap, stelt Israel Today.

Nederland heeft samen met 30 andere landen, die deelnemen aan de International Holocaust Remembrance Alliance, de volgende werkdefinitie opgesteld: 'Antisemitisme is een bepaald beeld van Joden, dat zich kan uiten als haat tegen Joden. Retorische en fysieke uitingen van antisemitisme worden gericht tegen Joden of niet-Joden en/of hun bezittingen, tegen instellingen van de Joodse Gemeenschap, en religieuze voorzieningen.'

Het Europees Parlement heeft deze definitie op 31 mei 2017 aangenomen met het verzoek aan de Europese lidstaten, deze om te zetten in wetgeving. Deze definitie is een belangrijke stap vooruit in het bestrijden van antisemitisme in de vorm van het ontkennen van zelfbeschikkingsrecht van de Joodse gemeenschap, en bij het toepassen van een dubbele standaard, waarbij dan voor de Joodse gemeenschap andere maatstaven gelden dan voor de niet-Joodse gemeenschap.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher