Nieuws

08 januari 2018 door Dirk van Genderen | Christian Newswire

Iraanse voorganger doet dringende oproep tot gebed voor zijn volk

De Iraans-Amerikaanse dominee Reza Safa, een voormalige radicale moslim en oprichter van het Farsi-talig christelijk netwerk TBN Nebat Television, doet een dringend beroep op christenen wereldwijd om juist nu te bidden voor Iran en het Iraanse volk, nu er grote onrust is in het land.

"Het Iraanse regime heeft sinds 1979, toen het bewind van Sjah Reza Pahlavi werd omvergeworpen, niets voor het volk gedaan. Integendeel, ons volk is alleen maar onderdrukt en is de corruptie meer dan zat. Het geld van het volk wordt door het regime gebruikt om het internationale terrorisme te financieren."

In het hele land gaan mensen de straat op om met duizenden te protesteren tegen het regime. Hoewel er geen betrouwbare informatie over de protesten is, is wel duidelijk dat er al tientallen mensen zijn gedood bij het neerslaan van de protesten door het regime. Als reactie op de protesten organiseerde het regime tegenprotesten.

Opwekking in Iran
"Het verschil met eerdere volksprotesten is dat de voortgang van het Evangelie in Iran nu krachtiger is dan ooit tevoren," aldus Safa. "De boodschap van redding door geloof in de Heere Jezus heeft een grote impact op alle bevolkingsgroepen in het hele land, ondanks agressieve pogingen van de Iraanse overheid om de voortgang van het Evangelie te stoppen. De afgelopen jaren zijn al vele duizenden Iraniërs tot geloof in Christus gekomen, wat de kans groter maakt op positieve veranderingen," aldus dominee Reza Safa.

Hij benadrukt het belang van het gebed. "Als christenen wereldwijd samen bidden voor het volk van Iran op dit cruciale moment, dan geloof ik dat God hen hoort. Laten we denken aan de kerk in Iran en aan de redding van zielen wanneer we horen over de onrust en de protesten in Iran. Ik geloof dat God een leger van ex-moslims klaarmaakt, om het Evangelie in de moslimwereld te verkondigen. Als dit de tijd van politieke verandering in Iran is, laten we dan bidden dat God Zelf een goede, nieuwe regering geeft."

Dit bericht verscheen via Christian Newswire in de nieuwsbrief van Dirk van Genderen.

Foto: CTN10

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher