Nieuws

05 januari 2018 door Klaus van den Berg

Trendwatcher en dominee in gesprek over trends en tradities

Trendwatcher Klaus van den Berg helpt bedrijven en overheden bij hun strategische keuzes. Hij stelt lijstjes van hypes op, van wat 'in' is in 2018 en wat 'uit'. Hij laat zich door dominee Diederiek van Loo (foto) uitdagen tot een stapje in de eeuwigheid. Ze voeren een publiek gesprek met elkaar en met alle aanwezigen in de Amersfoortse Zwaan. Wat hebben de wereld van kerk en die van trends gemeenschappelijk? Of leeft ieder in zijn eigen universum? Een spannende ontmoeting als begin van het nieuwe jaar!

"Ooit gingen we samen op school, in de jaren daarna verloren we elkaar uit het oog, en gingen allebei een heel eigen weg," vertelt Klaus van den Berg. De een werd trendwatcher en leeft met hypes, trends, jongeren. De ander werd theoloog en dominee en leeft met idealen en met eeuwenoude tradities. In dit gesprek zoeken zij naar bruggen tussen deze beide werelden. Want de wereld verandert en iedereen verandert mee, maar we hebben ook behoefte aan tradities. Zij formuleerden vanuit hun eigen blikveld uitdagende stellingen voor het gesprek. Bieden trends ook troost? Waar is de kerk zichtbaar? Welke tradities wil je zelf doorgeven? Een gesprek rondom hypes, strategie en wijsheid in 2018.

Het gesprek vindt plaats op zaterdag 6 januari 2018, 16-17 uur. Locatie: Amersfoortse Zwaan, Lutherse Kerk, Langestraat 61, Amersfoort.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher