Nieuws

05 januari 2018 door Operatie Mobilisatie

OM Riverboat arriveert in Nederland

Operatie Mobilisatie (OM) heeft een nieuwe bediening: de OM Riverboat. Dit bijzondere schip met internationale bemanning trekt langs zes Europese havens en Nederland heeft de primeur. In januari ligt de Riverboat in de Nederlandse havens Arnhem en Dordrecht. Het doel van de Riverboat is op unieke wijze christenen mobiliseren, bewustwording creëren en enthousiasmeren om het evangelie te delen.

Het schip is een drijvende ‘escape room’: bezoekers kunnen aan boord in groepen het interactieve spel The Agency spelen en worden op deze manier aangezet na te denken over hun plek als christen in de maatschappij. De escape room is uitermate geschikt voor bijvoorbeeld jeugdclubs, huiskringen, vrouwengroepen, maar ook om niet-christelijke vrienden mee naartoe te nemen. Zo kunnen christenen op een creatieve, ongedwongen manier het evangelie delen met hun collega, klasgenoot, vriend of vriendin. In het Lounge Café aan boord kunnen bezoekers in gesprek gaan met bemanningsleden van over de hele wereld.

“Wereldwijd zijn er 3,1 miljard mensen die nog nooit persoonlijk van een christen het evangelie hebben gehoord. Ook in Arnhem en Dordrecht zijn er vele onbereikten. Met behulp van de Riverboat kunnen we daar verandering in brengen”, vertelt Robert-Jan Sterk, voormalig directeur van OM in Nederland en nu projectleider van het Riverboat project. “Dagelijks komen er 57.000 mensen bij die Jezus niet kennen. Als christenen kunnen we ons hier toch niet bij neerleggen? Met de Riverboat en de mensen in Dordrecht en Arnhem kunnen we het verschil maken.”

Klik hier voor meer informatie.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher