Ds. M. Joosse

God

05 januari 2018 door Jeffrey Schipper

GerGem-predikant wijst op noodzaak evangelisatie: "Christen mag niet zwijgen"

"Niemand kan hier onderuit. Niemand mag zwijgend zijn naaste verloren laten gaan," aldus ds. M. Joosse over het belang van evangelisatie. De predikant van de gereformeerde gemeente te Ede werd vorige maand benoemd tot voorzitter van het deputaatschap evangelisatie van de Gereformeerde Gemeenten. Het Reformatorisch Dagblad sprak met hem.

Joosse onderstreept: "De secularisatie heeft ons door elkaar geschud. Het Kerstfeest is vervallen tot een beetje gezelligheid onder een kerstboom. Je buren hebben er meestal geen flauw idee van waar het in de kerk over gaat. Meer dan ooit hebben we uit te dragen wie we als kerkmensen zijn, hoe we denken en in Wie we geloven." Volgens de predikant mag de Bijbelse boodschap op een eenvoudige wijze worden uitgedragen. "Maar we moeten wel onbevangen blijven zeggen dat een mens tot God bekeerd moet worden, dat we een nieuw hart nodig hebben."

Ds. B. Labee legde zijn taak als voorzitter van het deputaatschap evangelisatie naast zich neer omdat hij benoemd werd tot docent aan de Theologische School van de Gereformeerde Gemeenten in Rotterdam. CIP.nl sprak Labee in 2014: "Zonder wedergeboorte sterft men niet in vrede".

Foto: GerGeminfo.nl

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher