Steeds minder abortussen en abortusklinieken in de VS

05-01-2018 door Hendriëlle de Groot

De grootste abortusaanbieder van Amerika, Planned Parenthood, heeft recent haar jaarverslag uitgebracht. Daaruit blijkt dat het aantal abortussen en abortusklinieken is gedaald in het land is gedaald.

Het rapport beschrijft het totale aantal abortussen in het boekjaar 2016-2017. In die periode werden 321.384 abortussen uitgevoerd. Hoewel dat cijfer nog steeds erg hoog is, is dat aantal toch bijna 7.000 lager dan het aantal abortussen – 328.348 - van het jaar daarvoor.

Het zou een logische conclusie zijn dat deze daling te danken is aan het toegenomen gebruik van voorbehoedmiddelen, maar volgens het rapport is dat niet het geval. Het aantal voorbehoedmiddelen dat door Planned Parenthoud werd verstrekt, nam zelfs met bijna 100.000 af.

Naast een afnemend aantal abortussen en het gebruik van voorbehoedmiddelen, is het er ook een daling zichtbaar in het aantal abortusklinieken van Planned Parenthood. Sinds 2009 zijn er 17 procent minder abortusklinieken. Vorig jaar werd onder andere een twintig jaar oude kliniek in Iowa gesloten, de laatste die overbleef in een belangrijk metrogebied.

Ontvang het online magazine voor christenen!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Steeds minder abortussen en abortusklinieken in de VS
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!