God

04 januari 2018 door Jeffrey Schipper

SGP'er juicht hervormde dominees op hersteld hervormde kansels toe

"Ik behoor tot de tragen van begrip die het niet kunnen verkroppen dat wij elkaar in 2004 na al die gedeelde eeuwen hebben losgelaten. Het is en blijft zonde. Wat is er veel kapotgemaakt. Terwijl we elkaar zo nodig hebben," zegt Diederik van Dijk, aangesloten bij de Hersteld Hervormde Kerk (HHK). Dit kerkverband ontstond in 2004 na een ingrijpende kerkscheuring die ook uitmondde in de PKN.

In een column in het Reformatorisch Dagblad onderstreept Van Dijk dat hersteld hervormden en hervormden binnen de PKN deel uitmaken van dezelfde familie. "Als het regent bij de Gereformeerde Bond drupt het in de HHK, en bij de Gereformeerde Gemeenten, de Christelijke Gereformeerde Kerken et cetera. We lopen allemaal tegen dezelfde problematiek aan. Hoe lezen we de Schrift? Hoe houden we onze jongeren vast? Hoe bereiken we buitenkerkelijken?

Zelfs een columnist moet op zijn woorden letten, maar wat zou ik graag zien dat hervormd-gereformeerde predikanten mogen voorgaan op hersteld hervormde kansels en andersom. Laat het over aan plaatselijke kerkenraden wat hier mogelijk is. (...) De kerkelijke versplintering is een schandvlek en als dit niet van onderaf verandert, hoe dan wel? Geef daartoe plaatselijke gemeenten alle ruimte."

Lees hier de volledige column van Diederik van Dijk, lid van de Eerste Kamer voor de SGP.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher