Paus Franciscus

Nieuws

04 januari 2018 door Jeffrey Schipper

Katholieke ex-moslims vinden standpunt paus over islam naïef

In een petitie beschuldigen rooms-katholieke ex-moslims paus Franciscus van naïviteit ten aanzien van de islam. Zij roepen hem op ‘snel een synode over de gevaren van de islam’ bijeen te roepen, laat het Nederlands Dagblad weten. De petitie, ondertekend door ‘voormalige moslims en hun vrienden’, is inmiddels 1.500 keer ondertekend.

In een interview met de Franse katholieke krant ‘La Croix’ stelde de paus twee jaar geleden dat "islam en christendom eenzelfde idee van verovering delen." Vandaar dat hij vindt dat "de islam niet als een bedreiging moet worden gezien." "Het is waar dat het idee van verovering inherent is aan de ziel van de islam," aldus de paus. "Echter, het is ook mogelijk om de opdracht in het Mattheüs Evangelie, waar Jezus Zijn discipelen naar alle naties stuurt, met de term van hetzelfde idee van verovering te interpreteren."

"Het is onmogelijk om over vrede te spreken en de islam te ondersteunen, zoals u schijnt te doen," laten de ondertekenaars weten aan de paus. De opstellers zijn van plan om de petitie naar Franciscus op te sturen.

Lees ook: Let op deze paus.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher