Ramen van eerder vernield joods restaurant in Amsterdam besmeurd

03-01-2018 door Het Parool | NU.nl | AT5

De ramen van het joodse restaurant Hacarmel aan de Amstelveenseweg, die vorige maand vernield werden, zijn afgelopen weekend besmeurd. Dit laten AT5 en Het Parool woensdag weten.

Een raam met de Davidster erop is afgelopen weekend besmeurd met eieren en mayonaise. "Ik ben kwaad. Ik geloof niet dat het een ongelukje was. Het zit op twee ramen. Niemand doet dat," zegt restaurant-eigenaar Sami Baron. "Wekelijks wordt er tegen mijn ramen gespuugd," voegt hij toe. "Nee, ik weet niet wie de mensen zijn die dat doen. Ik krijg daarnaast ook vaak anonieme telefoontjes. Dan wordt er 'Palestina vrij' geroepen of 'Allah Akbar'."

De eigenaar geeft aan de media te kennen dat hij niet van plan is om aangifte te doen, omdat hij de vervolging na het vorige 'een grap' vond. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft de 29-jarige Saleh A. die begin december de ruiten insloeg en de Israëlische vlag naar buiten droeg, aangeklaagd voor vernieling en diefstal. De man pleegde de vernielingen nadat de Amerikaanse president Donald Trump Jeruzalem had erkend als de hoofdstad van Israël. 

Het Openbaar Ministerie besloot A. alleen te vervolgen voor diefstal van een vlag en vernieling, niet voor terreur. De rechtbank gelastte vorige maand wel dat de psyche van A. nader moet worden onderzocht.

Ontvang het online magazine voor christenen!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Ramen van eerder vernield joods restaurant in Amsterdam besmeurd
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!