Nieuws

03 januari 2018 door Hendriëlle de Groot

Pro abortus kentekenplaat als reactie op populaire 'Choose life' plaat

In een poging om de pro life boodschap van de populaire ‘Choose life’ (Kies voor het leven) kentekens tegen te gaan, biedt Planned Parenthoud nu pro abortus kentekenplaten aan: ‘My body, my Choise’ (mijn lichaam, mijn keuze) in Nebraska.

Planned Parenthoud is een Amerikaanse non-profitorganisatie die gezondheidszorg levert aan zwangere vrouwen en pleit voor bescherming en uitbreiding van de abortuswet. Planned Parenthoud van Heartland (PPH) kondigde op donderdag aan dat de nieuwe platen zeventig dollar zullen kosten. Op de plaat is te zien hoe een moeder haar kind bij de hand houdt.

In april 2017 werd een wetsvoorstel op de creatie en verkoop van de tekentekenplaten met dit opschrift, aangenomen met een meerderheid van 35 tegen 5 stemmen. Ze zijn nu beschikbaar voor Nebraska-bestuurders, nadat ze beschikbaar waren gesteld in 32 andere Amerikaanse staten.

Planned Parendhood diende een petitie in om de kentekenplaten mogelijk te maken, nadat er 263 betaalde aanvragen waren ingediend op 26 december, waarmee bestuurders uit Nebraska aangeven dat op hun voertuig te willen hebben.

“De ‘My Body, My Choise’ kentekens zijn een kans voor inwoners uit Nebraska om hun eigen mening te geven over kwesties zoals de gezondheid van vrouwen – meningen die niet noodzakelijkerwijs de mening van de gouverneur, luitenant-gouverneur en sommige senatoren weerspiegelen,” zei Meg Mikolajzyk, woordvoerder namens PPH. Haar commentaar was een reactie op Pete Ricketts van de lokale Republikeinse partij, die de Choose Life plaat prees toen het ontwerp werd onthuld. “Het symboliseert dat je niet alleen bent en maakt duidelijk dat Nebraska een pro life staat is.”

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher