agaton

Nieuws

03 januari 2018 door Hendriëlle de Groot

Christelijke organisaties helpen slachtoffers van storm in Filipijnen

De afgelopen weken zijn de Filippijnen zwaar getroffen door een aantal stormen, zoals een tropische depressie, een tyfoon en een tropische storm. Lokale katholieke organisaties zetten zich in om de slachtoffers te helpen.

In Visayas en Mindanao richtten twee tropische stormen, Urduja en Vinta, een enorme ravage aan, de week voor kerst. Ongeveer driehonderd mensen zijn gedood als gevolg van de watervloed en de aardverschuivingen die daarop volgden.

Nu worden dezelfde twee gebieden bedreigd door de tropische depressie, Agaton, met nog meer regen tot gevolg. Agaton heeft al een sterke windkracht bereikt en raast over het hele land.

Volgens AsiaNews zetten twee katholieke organisaties, Caritas Phillipines en de National Secretariat for Social Action, zich in om de slachtoffers te helpen die door het natuurgeweld getroffen zijn.

De bevolking van de Zuid-Filipijnse eilandengroep Mindanao bestaat voornamelijk uit moslims. De hulp van de christelijke organisaties is erg welkom. "We zijn Charitas Phillipines erg dankbaar, die al hulp biedt vanaf het begin van de crisis," zei een inwoner van Lligan City tegen Asian News. "Dit is de eerste keer dat we hulp van christenen krijgen." 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher