Daklozen

Nieuws

03 januari 2018 door Hendriëlle de Groot

Amerikaanse kerken stellen deuren open voor daklozen

De daklozenpopulatie van Amerika lijdt onder de winterse kou, die zelfs levensbedreigend kan zijn. Veel opvanghuizen en kerken in de betreffende gebieden zetten zich in voor deze mensen, door maaltijden te verstrekken en te zorgen voor een warme verblijfplaats, voor degenen voor wie de winter een kwestie van leven of dood is.

Pastor Will Shewey uit Kingsport, in de Amerikaanse staat Tenessee, opende de deuren van zijn kerk voor lokale daklozen, die buiten leven in extreme, zelfs levensbedreigende weersomstandigheden. Hij zei dat hij wil voorzien in wat ze nodig hebben.

Zijn Shades of Grace Church biedt al sinds het begin, vier jaar geleden, hulp aan minder bedeelde gemeenteleden. "We stellen geen vragen. We zetten gewoon onze deuren open en laten iedereen die dat wil binnenkomen," zei Shewey.

De East Sunshine Church van Missouri, Springfield stelde twee weken geleden een sportzaal, beschikbaar gesteld als warme opvangplek. Volgens lokaal nieuwsmedium KY3 was er een klein leger van kerkleden nodig om te helpen. Ze moesten dekens verzamelen, voor warm eten en drinken zorgen, de gasten naar de kerk brengen en 's ochtends ontbijt klaarmaken. Aan het einde van elke ronde, haalden ze de dekens en kussenslopen op, om die te laten uitwassen.

In Bayou la Batre, Louisiana, deelde pastor Nicholas Platt niet alleen hoe, maar waarom zijn kerk Christ N Us Ministries zijn deuren opent voor daklozen. "Ik zat in dezelfde positie als veel van deze mensen, als het niet erger is. Ik maakte veel verkeerde keuzes en uiteindelijk raakte ik aan de drugs en werd dakloos. Nu doe ik alles wat ik kan om iets voor hen terug te kunnen doen."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher