God

03 januari 2018 door De Waarheidsvriend

Vijf uitspraken van de christelijke burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis

Voor Evert Jan Nieuwenhuis bracht 2017 een grote verandering: hij werd burgemeester van Waddinxveen. Het burgemeesterschap is vooral een mooi ambt, zegt Nieuwenhuis in De Waarheidsvriend. "Je hebt het voorrecht dat je op veel plekken komt en veel mensen spreekt." We zetten vijf uitspraken van Nieuwenhuis op een rijtje.

  • "Soms word je gevraagd om ergens aanwezig te zijn, terwijl je dat zelf niet uitgekozen zou hebben. In je rol als burgemeester gaat het echter niet om je eigen voorkeuren, je bent er voor de gemeenschap."
  • "Er zijn natuurlijk grenzen. Ik heb bijvoorbeeld een grens getrokken bij activiteiten op zondag. Als er een ramp of crisis is, ben ik er vanzelfsprekend. Voor festiviteiten
    hoeven ze me niet te vragen. Dat is bekend en wordt gerespecteerd."
  • "Tijdens mijn installatie heb ik gezegd: ‘Als ik omhoog kijk, weet ik dat ik afhankelijk ben van, mag ik het zo zeggen, de grote Reisleider. De Gids Die de weg wil wijzen, Die kracht en wijsheid geeft, maar Die ook corrigeert en confronteert."
  • "Dat dit als verrassing wordt ervaren, kan ik me wel voorstellen. Toen ik hoorde dat de keuze op mij was gevallen, was ik daar zelf ook wel even stil van. Blijkbaar vormden mijn leeftijd (40) en politieke kleur geen belemmering. Dat is overigens ook zoals het hoort."
  • "Tijdens de sollicitatie werd gevraagd naar mijn grenzen. Ik heb toen op die zaterdagochtend aangegeven wat ik wel en wat ik niet doe. Op de terugweg in de auto sloeg de twijfel toe: had ik dat nu wel zo moeten benoemen? De volgende morgen sprak onze predikant over Daniel 1: ‘Daniel nu nam voor in zijn hart...’ Het maakte me verwonderd endankbaar. Het voelde als antwoord en bevestiging."

Het volledige interview is te lezen in De Waarheidsvriend. Klik hier om De Waarheidsvriend te ontvangen.

Foto: SGP

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher