Nieuws

03 januari 2018 door Hendriëlle de Groot

Pastor in opleiding beschuldigd van moord op vrouw en dochters

Jacob Forman, een 34-jarige loodgieter die de opleiding tot pastor doet, wordt aangeklaagd voor de moord op zijn vrouw Clara, 33, en twee dochters van zeven en acht jaar, Karina en Yesenia. Clara en de meiden zijn dood aangetroffen in hun huis in de Canadese provincie Brits Columbia, afgelopen donderdag. De middelen en het motief van de moord blijven onduidelijk.

CTV Vancouver rapporteerde dat Forman, die in de stad Kelowna woont, zich donderdag voor de rechter moest verantwoorden en dat hem de drievoudige moord ten laste werd gelegd.

Volgens Global News toonde Forman geen emotie tijdens de hoorzitting van vorige week. Hij moest in hechtenis blijven. Forman zal 19 januari opnieuw voor de rechter moeten verschijnen. De zaak is dan online bij te wonen via een videolink.

Clara Forman was fitnessinstructrice bij een plaatselijke sportschool. De eigenaar, David Patchell-Evans, beschreef haar als iemand die "zoveel levens raakt door de lessen die ze gaf en door alle positieve leden in onze club."

De Kelowna Daily Courier, het plaatselijke nieuwsblad, meldt dat de kinderen van Formans thuisonderwijs kregen via Heritage Christian Online School. Het schoolhoofd van het programma, Sara Kroeshar, vertelde dat ze erg aangedaan zijn door wat er is gebeurd. “Woorden schieten tekort, om het verdriet te beschrijven dat de vrienden en familie van Karina, Yesenia en Clara voelen,” voegde Kraushar eraan toe. “Onze harten gaan naar hen uit en we willen er zijn, om hen te helpen en voor ze bidden.”

New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Volgens Global News zou Forman een vrijwillige leiderschapsrol in zijn kleine kerkgemeenschap op zich hebben genomen. Een voormalig medewerker vertelde dat hij geschrokken was van het nieuws en zei dat Forman "een goede familieman leek".

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher