kerk

Politie en leger vallen kerk in Kinsasha binnen

02-01-2018 door Kerknet

Leden van de Congolese veiligheidsdiensten hebben traangas afgeschoten in een katholieke kerk in Kinshasa, meldt Kerknet. Militairen vielen daarna de kathedraal binnen en sommeerden de kerkgangers de kerk meteen te verlaten.

De toestand in de hoofdstad is erg gespannen omwille van een betoging tegen president Joseph Kabila waartoe vanuit katholieke milieus is opgeroepen. De overheid heeft elke vorm van straatprotest verboden.

Aanleiding voor de vreedzame protestmars is de herdenking van het 'Silvesterakoord van 31 december vorig jaar, waarin afgesproken werd om eind 2017 presidentsverkiezingen te organiseren. Door de verkiezingen zou er een einde komen aan het bewind van Kabila, die er twee mandaten als staatshoofd op heeft zitten, de maximumtermijn in de grondwet. De oproep voor de protestmars werd gesteund door de voltallige oppositie en het brede middenveld, die op het vertrek van Kabila aandringen.

Na het incidentent hebben veiligheidsdiensten twee mannen doodgeschoten, vlakbij een kerk in Matete, een andere wijk van Kinshasa, bevestigt de directeur van Human Right Watch.

De christelijke nieuwsbrief die je ook echt leest!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Politie en leger vallen kerk in Kinsasha binnen
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!