Astrid Holleeder

Nieuws

02 januari 2018 door Rik Bokelman

Astrid Holleeder put troost uit geloofsbelijdendis oerchristenen

Astrid Holleeder vreest voor haar leven. Haar broer en zware crimineel Willem Holleeder heeft namelijk de onderwereld opdracht gegeven haar om te leggen, omdat ze tegen hem getuigd in het Passageproces. In Trouw vertelt ze daarover en liep ze de Tien Geboden af met journalist Arjan Visser. Ze onthult troost te putten uit de geloofsbelijdendis van oerchristenen.

Over het gebod 'Gij zult niet doden' zegt Astrid: "Ik ken geen God die voor alles een bedoeling heeft. Hoe moest ik dán met die onrechtvaardigheid omgaan?"

"Ik ben gaan lezen, gaan zoeken naar een handvat en kwam uiteindelijk uit bij de geloofsbelijdenis van de oerchristenen. Van alles wat ik over de Nag Hammadigeschriften heb gelezen (verzameling teksten uit de begintijd van het christendom, in 1945 gevonden nabij het Egyptische plaatsje Nag Hammadi - AV) is vooral het gedeelte over de universele wet van oorzaak en gevolg me bijgebleven."

"Daar hou ik me aan vast. Oorzaak en gevolg. Karma is mijn God. Alles wat je veroorzaakt, krijg je een keer terug.

Over het gebod 'Gij zult de naam van de Heer niet ijdel gebruiken' zegt Astrid dat ze nooit vloekt. "Ik zal niet snel iemand een ernstige ziekte toewensen en de naam van God gebruik ik sowieso niet ijdel. Uit respect voor de mensen die in God geloven, ja, maar ook omdat ik er zelf óók van overtuigd ben dat er iets groters bestaat. Iets wat we niet kennen, maar wel moeten erkennen. Een oerkracht."

"Laat ik het simpel houden: ik kan een zaadje planten, maar wie heeft de boom gemaakt? Mensen maken vooral dingen kapot. We maken ruzie, oorlog en andere shit. We vinden onszelf ontzettend belangrijk, maar in feite stellen we heel weinig voor."

Lees het hele interview hier.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher