kelly clarke

Nieuws

02 januari 2018 door Hendriëlle de Groot

Jeugdpastor uit Texas verdrinkt terwijl hij andere voorganger in Costa Rica redt

De vrienden en familie van een jeugdpastor uit Tyler, maakten een enorme tragedie door, toen Kelly Clarke, die zendeling is in Costa Rica, verdronk. Dit gebeurde terwijl hij probeerde een andere voorganger en diens zoon te redden. Dat schrijft Tyler Morning Telegraph.

Op die bewuste dag ging Clarke in Costa Rica zwemmen met zijn vriend, dominee Manuel, en hun gezinnen. Toen de zoon van dominee Manuel werd meegesleurd door een sterke stroming, dook hij in het water om hem te redden, maar ook hij werd overvallen door het water en vocht al snel voor zijn eigen leven.

Op dat moment kwam Clarke in actie, met fatale gevolgen. “Hij moest hebben geweten wat hij deed toen hij het water inging, maar hij ging toch achter die mensen aan,” zei Hannah Bower, een vriendin van de Clarkes. Hij redde pastor Manuel en zijn zoon, maar verdronk zelf. Nu halen zijn vrienden en familieleden herinneringen aan hem op.

“Het is schokkend om te horen wat er is gebeurd. Kelley deed het om zichzelf op te offeren, om iemand anders te helpen,” zei Sam Fisher, pastor van de huiskerk van Clarke, New Covenant Church. “Dat was mijn broeder. Hij zou zijn leven geven, als dat betekende dat iemand zou worden gered,” zei Clarkes zus Tammy Beard. “Hij hield van de Heer en had het verlangen om de handen en voeten van Jezus te zijn.”

“Zelfs toen hij tiener was, zei hij 'mam, op een dag zal ik voorganger zijn'. En hij werd een voorganger,” zei de moeder van Clarke. “We kregen de kans om in het regenwoud en de oerwoudgebieden te gaan, om daar te dienen. Daar ging zijn hart naar uit.”

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher