Geloof, Hoop en Syrië

Nieuws

21 december 2017 door EO

Al ruim een half miljoen voor Geloof, Hoop en Syrië

Afgelopen maandag startte de campagne Geloof, Hoop en Syrië. Inmiddels is er al een bedrag van ruim 551.704 euro opgehaald. Deze week staat er pop-up callcenter in het Dienstencentrum in Utrecht, dat de eigen achterban belt om donaties binnen te halen. Tijdens de kerstdagen besteedt EO Metterdaad aandacht aan de campagne op televisie en wordt er in ruim 1000 kerken gecollecteerd. De actie loopt nog tot begin januari. De organisaties verwachten samen een bedrag van meer dan anderhalf miljoen euro op te halen.

EO-directeur Arjan Lock bezocht voor televisieopnamen Syrische vluchtelingen in het getroffen gebied. “Na zes jaar oorlog ligt Syrië voor een groot deel in puin. Het leed is enorm en de schade onvoorstelbaar. In de ogen van deze mensen lees je verdriet, eenzaamheid én hoop. Want zij hopen ooit terug te keren. De oorlog in Syrië is wellicht minder in het nieuws dan voorheen. Maar wij willen hen niet vergeten in de kerstperiode.” aldus Lock.

Help de Syriërs met je kerstdiner
Meer dan honderd mensen zetten hun kerstdiner in om geld in te zamelen voor Syriërs. Tijdens het diner gaan deelnemers met de pet rond. Via de website geloofhoopensyrie.nl kunnen mensen hun kerstdiner aanmelden en ook direct hun gift overmaken.
Ds. Ron van der Spoel, predikant in Amersfoort, stelt op tweede kerstdag zijn kerstdiner in het teken van Syrië. Hij vertelt: “Ik vind het een bijzonder idee om tijdens de maaltijd stil te staan bij mensen die in totaal andere omstandigheden moeten leven. Ze vinden het een mooi gegeven dat je de gezelligheid van kerst op deze manier kunt combineren met betrokkenheid bij de wereld. Je mag genieten, maar kunt er tegelijk ook voor de ander zijn.”

Hoop voor de Syriërs
Na zes jaar oorlog ligt Syrië voor een groot deel in puin. Het leed is enorm. Toch klinken er verhalen van hoop. Van Syriërs die zijn teruggekeerd, of zich daarop voorbereiden. Van mensen die in buurlanden werken aan hun toekomst. Lees over de verhalen van hoop op de Facebookpagina van Geloof, hoop en Syrië.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher