levende kerststal

Nieuws

21 december 2017 door Jeffrey Schipper

Iedereen welkom als figurant in levende kerststal Zwolle

"In tegenstelling tot wat in lokale media is gesuggereerd is iedereen welkom om als figurant deel te nemen aan de levende kerststal in Zwolle," stelt Henk Stoorvogel, betrokken bij het Kerst Event Zwolle. De levende kerststal is onderdeel van het kerstevenement, georganiseerd door een lokale stichting. Het gaat om één van de grootste kerstevenementen in Nederland.

Het lokale medium de Stentor meldde vandaag dat moslims niet als figurant zouden mogen nemen. "Wie geen christen is, kan bijvoorbeeld moeilijk de rol van bijvoorbeeld Jozef. Je moet de bezoekers het kerstverhaal kunnen uitleggen,” vertelde Cees Scholten, medeorganisator van het Kerst Event Zwolle. Volgens Stoorvogel ligt het genuanceerder. "Alleen van kernfiguranten, zoals Jozef en Maria, wordt een christelijke levensovertuiging verwacht. Wie in staat moet zijn om het Evangelie uit te leggen, zal het verhaal ook moeten kennen. Verder heeft iedereen, ook moslims, de ruimte om als figurant aan de levende kerststal deel te nemen." 

Via Twitter onderstreept zanger Matthijn Buwalda hoe belangrijk het is dat iedereen aan een kerstevenement kan deelnemen. "Een rol spelen betekent juist je in iemand verplaatsen die je niet zelf bent! (...) Daarbij weerspiegelt dit wat mij betreft een vreemde kerstgedachte: Iedereen mag meedoen, maar voor de hoofdrollen moet je wel christen zijn. Kerst leert mij juist dat God zich toonde als mens zodat iedereen weer een hoofdrol kan spelen in het grote verhaal van God met ons."

EO-presentator en predikant Arie van der Veer sluit zich daarbij aan. Hij verwijst naar The Passion. "Daar gaat het om de bereidheid van een persoon om mee te werken."

Rectificatie: in eerste instantie is in dit bericht te stellig gemeld dat alleen christenen aan de levende kerststal deel mogen nemen. De nuancering dat alleen van kernfiguranten een christelijke levensovertuiging wordt verlangd, is later toegevoegd.

Lees hier meer op de website van de Stentor.

Lees hier meer over het kerstevenement in Zwolle.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher