eenzaamheid

Nieuws

21 december 2017 door LPB media

Opkijken.nl maakt eenzaamheid bespreekbaar in de kerk

Eenzaamheid is een groot maatschappelijk probleem dat niet eenvoudig is op te lossen. Tijdens de donkere winterperiode kunnen mensen zich nog eenzamer voelen. Want wat voor de één een tijd is vol gezelligheid en contacten is, is voor een ander de moeilijkste tijd van het jaar. Ook in de kerk kan dat helaas zo zijn! Opkijken.nl heeft daarom een pakket samengesteld voor een themadienst over eenzaamheid.

“Al met al voel ik me eenzaam in de kerk. En dat merk ik ook tijdens de kerkdiensten. Ik heb het gevoel dat we er niet echt bij horen,” vertelt Mirthe. Zij heeft helaas ervaring met eenzaamheid. Voor deze situaties biedt Opkijken.nl het themapakket aan, om het onderwerp in de kerk bespreekbaar te maken. De kerk kan middels dit handvat, een belangrijke rol spelen bij mensen die zich eenzaam voelen.

Themapakket
Het pakket bestaat uit een uitgewerkte preek, afbeeldingen, een kindermoment, suggesties voor liederen en tot slot bevat het voorbeelden van gebeden. Op de pagina opkijken.nl/eenzaamheid is het themapakket en aanvullende informatie en verhalen over eenzaamheid, te vinden. Door geloof en kerk dichtbij mensen te brengen, gaan we de strijd tegen eenzaamheid aan.

Opkijken
Opkijken.nl is een website voor iedereen die werkzaam is in de kerk, jong en oud. Denk aan jeugdwerkers, bijbelstudieleiders, beamteams, kinderwerkers en geloofsonderwijs aan mensen met een beperking. Bekijk de diverse portals en thema’s op Opkijken.nl.

Klik hier voor meer informatie.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher