joni
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

27 december 2017 door Hendriëlle de Groot

Joni: Maria en haar dochter uit Guatamala krijgen een huis

In deze aflevering van Joni & Friends reist Joni af naar Guatamala, waar tachtig procent van de mensen van twee dollar per dag rond moet komen. Als je dan ook nog een handicap hebt, is het leven nog zwaarder. Voor Maria en haar dochter Jocelyn gaat een langverwachte droom in vervulling.

Joni dook op zeventienjarige leeftijd diep in ondiep water en brak haar nek. Sindsdien zit ze in een rolstoel. Met haar stichting Joni & Friends zet ze zich al jarenlang in voor gehandicapte mensen wereldwijd. Ze helpen met het bouwen van huizen, voor mensen die geen dak boven hun hoofd hebben, zoals ouderen, weduwen en gezinnen die in diepe armoede leven. Ook krijgen ze een Bijbel, zodat ze Jezus leren kennen.

Maria's man verliet haar, omdat hij niet kon omgaan met de handicap van zijn dochter, zijn gezin in armoede achterlatend. Hij zette hen uit huis, sindsdien zijn ze dakloos. Het is een zwaar bestaan. Om twee uur 's nachts staat Maria op, om 'tamales' te maken, die ze overdag verkoopt. In deze aflevering zien we dat er een huis voor Maria en Jocelyn wordt gebouwd op een maisveld. Ze krijgt ook een Bijbel.

In december en januari worden op CIP.nl documentaires gepubliceerd over het leven en de bediening van Joni. De afleveringen werden eerder uitgezonden door Hour of Power en gepresenteerd door Jan van den Bosch, die veel mensen ook kennen als oprichter van de EO-jongerendag en als eigenaar van Beter-Uit-Reizen.


Joni
- Joni is al 50 jaar chronisch ziek en verklapt de beste manier om 's ochtends wakker te worden
- Lijden bracht Joni Eareckson Tada zicht op de hemel: "Daar zal ik voor God op mijn knieën vallen"
- Joni bezoekt de 9-jarige Franklin uit El Savador; zijn familie geeft geen geld om een rolstoel te kopen
Meer over Joni »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen