joni & friends
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

22 december 2017 door Hendriëlle de Groot

Joni bezoekt de 9-jarige Franklin uit El Savador; zijn familie geeft geen geld om een rolstoel te kopen

In deze aflevering van de serie 'Joni & Friends' het verhaal van de negenjarige Franklin Alexis uit El Salvador. Hij is geboren met een ernstige hersenaandoening, en leeft in diepe armoede. Hij is zwaar gehandicapt en ligt het grootste gedeelte van de dag in een hangmat, omdat zijn familie geen geld heeft een rolstoel te kopen waarin hij rechtop kan zitten. Om een menswaardig bestaan te leiden, heeft hij een rolstoel nodig. Een droom die niet te verwezenlijken is, tot Joni en haar team langskomen.

Door zijn handicapt komt Franklin nauwelijks buiten en is aan huis gekluisterd. Zijn situatie is tekenend voor de omstandigheden waarin gehandicapte mensen in Latijns-Amerika leven. In ontwikkelingslanden wonen er 660 miljoen mensen met een handicap. Geld ontbreekt om noodzakelijke voorzieningen aan te schaffen.

Joni en haar team schakelen fysiotherapeuten en rolstoelmonteurs in om speciale rolstoelen voor kinderen en volwassenen te ontwerpen. Daarnaast steunen ze families financieel en leggen contact met andere mensen uit de gemeenschap, die hen kunnen helpen en vriendschap kunnen bieden.

In december en januari worden op CIP documentaires gepubliceerd over het leven en de bediening van Joni. De afleveringen werden eerder uitgezonden door Hour of Power en gepresenteerd door Jan van den Bosch, die veel mensen ook kennen als oprichter van de EO-jongerendag en als eigenaar van Beter-Uit-reizen..

Meer over Joni >>


Joni
- Joni is al 50 jaar chronisch ziek en verklapt de beste manier om 's ochtends wakker te worden
- Lijden bracht Joni Eareckson Tada zicht op de hemel: "Daar zal ik voor God op mijn knieën vallen"
- Joni: Maria en haar dochter uit Guatamala krijgen een huis
Meer over Joni »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen