Remco en Mireille de Zwart

Levensverhaal

21 december 2017 door Hour of Power

"Lichamelijk was ik gebroken, maar geestelijk juist heel sterk"

Remco en Mireille de Zwart hebben een jonge, dynamische gemeente in Heerlen; ParkCity Church. De afgelopen jaren hebben ze het niet makkelijk gehad. Toen Remco en Mireille op vakantie in Turkije waren, kreeg Remco ineens onverklaarbare klachten. Zijn oogleden gingen hangen, zijn benen voelden slap en het lukte bijna niet om te kauwen.

De diagnose die na onderzoek in het ziekenhuis volgde, was onomkeerbaar; Remco had een chronische spierziekte. Remco en Mireille waren net naar Limburg verhuisd om daar een gemeente te starten en hun dochtertje zes maanden oud. Remco: "Het was vreselijk dat ik haar niet kon vasthouden." Ook voor Mireille was de situatie erg confronterend: "Mijn man, die altijd zo sterk en energiek was, kon niks meer. Eigenlijk had ik in plaats van 1 ineens 2 kinderen om voor te zorgen."

Toch bleef Remco onverminderd positief. Remco: "Ik sprak het gewoon uit: Ik blijf vertrouwen op God. Lichamelijk was ik gebroken, maar geestelijk voelde ik me heel sterk. Ik kreeg een boek van mijn schoonvader, dat hij zelf nog niet gelezen had. Daar las ik een biografie van iemand die precies dezelfde diagnose had gekregen als ik, maar hij was door God genezen. Het kon geen toeval zijn. Toen wist ik: het komt goed."

Op een dag vroeg een vriend Remco mee voor een training in de sportschool. Remco: "Ik dacht, ik probeer het gewoon. Gek genoeg lukte het me 100 kilo op te drukken op de bank. De arts noemde het een wonder. Ik mocht stoppen met de medicijnen en vanaf dat moment heb ik nergens meer last van gehad. Ik ben genezen verklaard."

Zijn vrouw Mireille gaat nu door een zware tijd. Voor de tweede keer heeft ze een burn-out. Mireille: "Bepaalde onzekerheden uit mijn jeugd droeg ik met me mee. En als de omstandigheden dan pittig worden, wordt dat rugzakje te zwaar. Maandenlang heb ik niet kunnen slapen. Het was slopend. Toch heb ik God heel dichtbij ervaren. Ik had voor iedere dag nét genoeg om door te gaan."

Bekijk het volledige gesprek en klik hier voor meer video's van Hour of Power:

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher