mike pence

Nieuws

20 december 2017 door Hendriëlle de Groot

Waarom Mike Pence tijdens zijn reis naar het Midden-Oosten geen christenen zal bezoeken

In een toespraak in oktober sprak vice-president Mike Pence namens president Trump de wens uit om christenen in het Midden-Oosten te bezoeken. Hij wilde zijn solidariteit met hen betuigen en zich inspannen om een einde aan hun vervolging te maken.

Maar na het besluit van president Donald Trump om de Amerikaans ambassade naar Jeruzalem te verplaatsen, is Pence naar verluidt niet welkom om kerkleiders en andere religieuze leiders te ontmoeten.

“Een van de berichten die ik namens de president aan leiders in de regio zal brengen, is dat nu de tijd gekomen is om een einde te maken aan de vervolging van christenen en alle religieuze minderheden,” zei Pence tijdens zijn toespraak waarin hij zijn plannen voor het bezoek uiteenzette.

Maar de beslissing om de ambassade te verhuizen naar Jeruzalem, heeft veel negatieve reacties van christenen in de regio teweeggebracht. De Israëlische krant Haaretz liet weten dat christelijke leiders in Israël en Egypte de president niet zullen ontmoeten.

Drie dagen na het besluit, weigerde de leider van de Koptische kerk van Egypte, de grootste christelijke denominatie in het Midden-Oosten, om Pence te ontmoeten. Hij beweerde dat zijn komst op een 'ongepast moment komt, zonder rekening te houden met gevoelens van miljoenen mensen'.

Pence' geplande reis naar de stad Bethlehem, de geboorteplaats van Jezus, is ook afgeblazen. De bewaarder van de Heilige Grafkerk in Jeruzalem, liet weten dat hij niet welkom is.

De vice-president is nog steeds van plan om de Westmuur van Jeruzalem te bezoeken, een van de meest heilige en betwiste plekken van het christendom. De muur bevindt zich in de Oude Stad van Jeruzalem, die tijdens de Zesdaagse Oorlog in 1967 door de Israëlische strijdkrachten werd ingenomen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher