homeless

Nieuws

20 december 2017 door Hendriëlle de Groot

Deze jongen (9) was bereid zijn Xbox af te staan, om dekens aan daklozen te kunnen geven

In Handelingen 20:35 schrijft Paulus “In alles heb ik u getoond dat u de zwakken, door zo hard te werken, moet steunen indachtig de woorden van de Heer Jezus, die immers gezegd heeft: 'Geven maakt gelukkiger dan ontvangen'.”

De negenjarige Mikah Frye uit Beechwoord (OHIO) begreep niet alleen deze tekst, hij bracht het ook in praktijk. Toen de jonge Mikah hoorde dat hij een Xbox zou krijgen als kerstcadeau, nam hij de radicale beslissing om zijn ouders te vragen om de driehonderd dollar te besteden aan dekens voor de daklozen in zijn stad.

Hij realiseerde zich dat er veel mensen zijn die op straat zwerven. Zijn familie was in staat om dertig dekens te kopen voor mensen in nood. Maar daar eindigt het verhaal van Mikah niet. Toen Microsof hoorde van zijn onbaatzuchtige daad, namen ze contact op met Mikah's familie. Ze wilden hem in het lokale winkelcentrum ontmoeten voor een verrassing. Daar werd het gezin door Microsoftmedewerkers ontvangen, die hem twee tassen met kerstcadeaus gaven, inclusief een gloednieuwe Xbox.

Mikah's moeder vertelt dat het medeleven en de vrijgevigheid van haar zoon, voortkomen uit hun eigen ervaring. Hun familie heeft in armoede geleefd, nadat ze hun huis verloren en een tijdje in een opvanghuis woonden. Mikah kan zich beter inleven in dakloze mensen dan de meeste kinderen van zijn leeftijd.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher