prostitutie

Nieuws

20 december 2017 door Jeffrey Schipper

Gert-Jan Segers wijst op prostitutieleed in Nederland

"'Niemand staat hier voor haar lol', zei een jonge vrouw die haar plek had gevonden in wat in Amsterdam de 'vleescarrousel' heet. Een overdekt steegje met allemaal kleine kamertjes voor prostituees," schrijft ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers via Facebook. Hij liep een tijdje geleden een dag mee met hulpverleners.

Ze brachten hem in gesprek met deze hoogopgeleide vrouw die naar eigen zeggen 'een verkeerde afslag' had genomen. "Ik sprak ook met een Bulgaarse vrouw die op haar twaalfde door haar moeder was klaargestoomd voor het vak. Een glimlachende, aan medicijnen verslaafde vrouw die haar pooier voor 'vriend' aanzag, en oprecht dacht dat haar borstvergroting een uiting van zijn liefde was. Het was een bezoek dat deel uitmaakt van een veel langere zoektocht naar de werkelijkheid achter schone schijn.

Niet elke Nederlandse prostituee is slachtoffer. Maar er zijn er wel ontelbaar veel. Vrouwen met een glimlach op hun gezicht en een gebroken hart in hun misbruikte lijf. (...) Als we onder het mom van vrijheid en ruimdenkendheid wegkijken bij dit hemeltergend onrecht, dan is ons morele kompas kapot."

Gert-Jan Segers deelde zijn hartenkreet naar aanleiding van onderstaand gesprek in de talkshow Jinek:

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher